Отправляет email-рассылки с помощью сервиса Sendsay
  Все выпуски  

Сделай свой прорыв в английском! Your bilingual teacher.


Привет! Это Антон Брежестовский. Как всегда, эта рассылка – на двух языках. Сравните русскую и английскую версии ☺

1. Грамматика

Сегодня мы, наконец, заканчиваем тему условных предложений. Наконец-то! Последний урок по этой теме лежит здесь http://nativenglish.ru/lesson11_conditionals4.html

2. Практический английский

     Заранее извиняюсь, если вы не любите готовить и тема еды вам не интересна. В этом случае попробуйте извлечь пользу из  наших материалов чисто с лингвистической точки зрения.

       Сегодня мы будем говорить о еде. А точнее о двух простейших рецептах, которые используются в средиземноморской кухне, но не очень известны в России. А жаль – делать их очень легко!

       Внимание! Загляните в конец рассылки – там прилагается текстовая расшифровка видеофрагментов.

       Рецепт первый – итальянский соус песто. Попробуйте сварить спагетти и добавить туда это соус. Это просто супер! http://www.videojug.com/film/how-to-make-pesto-sauce-2

       Маленькое замечание. В традиционный соус песто, насколько я знаю, добавляется тертый пармезан. Его сейчас можно приобрести во всех супермаркетах. А вот столько чеснока я в песто не видел.

       Рецепт второй – соус алиоли -  http://www.videojug.com/film/how-to-make-alioli  Если вы были в Испании и пробовали тапас, то наверняка вам подавали этот соус. Он похож на майонез, но другой по консистенции. Если вы вместо оливкового масла добавите растительное, то – тоже вкусно. Попробуйте этот соус с жаренными на минимальном количестве масла кабачками или баклажанами, или с поджаренным на абсолютно сухой сковороде хлебом.

3. Разговорный английский

19 и 20 января возобновляются наши разговорные тренинги Native English. Если Вам нужна практика разговорного английского – приходите. Вся информация здесь – http://nativenglish.ru

Удачи вам в изучении английского и во всем остальном! Будут вопросы – пишите!

Ваш Антон Брежестовский

_________________________________________________________________________________

Englsih Newsletter

1. Grammar 

 Today we’re finishing conditional sentences. At last! The final lesson is here: http://nativenglish.ru/lesson11_conditionals4.html

2. Practical English

First of all, I apologize if you’re not into cooking. In this case please try to find this newsletter useful from a purely linguistic point of view.

So, today we’re going to talk about food. Or, to be more exact, about two simple recipes from Mediterranean cuisine. However, they are not very well known in Russia – which is a pity, since it’s very easy to make them. 

Both recipes come from VideoJug.com (a nice YouTube variation). At the end of this newsletter you can find the tapescripts of both video lessons.

The first recipe is the Italian pesto sauce. Try to cook spaghetti and then add pesto. It’s out of this world! http://www.videojug.com/film/how-to-make-pesto-sauce-2

A little note on the recipe. As far as I know, the traditional pesto always requires grated parmesan cheese. It can be bought at all supermarkets. On the other hand, I’ve never seen so much garlic used in pesto as in this recipe.

The second recipe is the alioli sauce - http://www.videojug.com/film/how-to-make-alioli  If you’ve been to Spain and tasted tapas, you must have surely tried this sauce. It’s like mayonnaise but a bit thicker. If you add sunflower oil instead of olive, it’s still delicious. Try this sauce with courgettes or egg-plants fried almost without oil, or with bread, toasted (without oil!) until crisp on a frying-pan. 

3. Conversational English

We resume our speaking trainings on 19 and 20 January. If you need conversational practice – please come. All information is here http://nativenglish.ru

Good luck learning English! If you have any questions, please write All the best,
Anton Brejestovski
 ______________________________________________________________

VIDEOSCRIPTS

SCRIPT ONE – PESTO SAUCE

To make pesto you need basil, pine nuts, garlic, olive oil, and salt and pepper.

Put basil in the food processor. Mix.

Add garlic, pine nuts and salt and pepper. Mix.

Add olive oil. mix.

I like eating pesto on bread, as a salad dressing and as a pasta sauce.


SCRIPT TWO – ALIOLI SAUCE

Hello, and welcome to VideoJug. We’re going to make alioli – a garlic flavoured mayonnaise-like sauce, which is very popular in France and Spain. It is used as an accompaniment to many foods, and also as a dip for finger foods like deep-fried zucchini, which can be found on our web site.

Step one. You will need the following ingredients to serve six people. Six cloves of garlic, peeled and roughly chopped, one half a teaspoon of coarse salt, one egg yolk, one table spoon of lemon juice and 180 milliliters of olive oil.

Here’s a quick list of the ingredients.

You will also need the following utensils: a mortar and a pestle, a whisk, a bowl and a spoon.

Step two. Make the alioli.

Put the garlic and the salt into the mortar and continuously pound with the pestle until you have a fine garlic puree. Transfer the puree into the bowl, add the egg yolk and the lemon juice. Whisk until all the ingredients are thoroughly combined. Now slowly add the oil in a thin stream while constantly whisking. Tip: make sure to add the oil very slowly. If you add the oil too quickly, the alioli will separate. And whisk until all the oil iis incorporated and you end up with a thick, smooth creamy mayonnaise.

Step three. Store and refrigerate. Transfer the alioli to a clean bowl and serve. You can also cover it with a cling film and refrigerate it. It will last up to five days. And that’s how to make alioli.  

 

 


В избранное